HockeyNews
PLUS

Wikstrand uppges lämna KHL-klubben: "Färjestad alltid med i bilden"

(19179) Mikael Wikstrand/Ak Bars Kazan
(c) photo.khl.ru Marat Akimzhanov

Publicerad: 20 april 2021

FacebookXWhatsApp

Stjärnbacken Mikael Wikstrand ser ut att komma ett steg närmare en återkomst till Färjestad.

Han uppges vara en av de fem spelare som får lämna Ak Bars Kazan efter säsongen.

KHL-klubben Ak Bars Kazan nådde semifinal i Gagarin Cup där Avangard Omsk vann den sjunde och avgörande matchen. Det var en besvikelse eftersom Kazan hade hoppats kunna ta titeln den här våren.


Nu har det gått ett par dagar sedan uttåget ur slutspelet och enligt den ryska sajten Business Online har Ak Bars Kazan sett över spelartruppen och bestämt sig för att inte förlänga kontrakten med backen Mikael Wikstrand samt de fyra forwardarna Stéphane da Costa, Nigel Dawes, Stanislav Galijev och Harri Pesonen.


När det gäller den svenske stjärnmålvakten, den förre Djurgårdsspelaren Adam Reideborn, har man ännu inte fattat något beslut om att förlänga kontraktet med honom.


27-årige Mikael Wikstrand har spelat två säsonger i Ak Bars Kazan och gjort 45 poäng (6 mål, 39 assist) på 91 KHL-matcher. Om uppgifterna stämmer, han har själv inte fått informationen från klubben, att han måste söka sig efter en ny klubb är Färjestad en av de starkaste intressenterna inför nästa säsong.


– Färjestad finns alltid med i bilden, säger Wikstrand till HockeyNews.se.


Återvänder Mikael Wikstrand till Färjestad? Nu uppges han få lämna KHL-klubben Ak Bars Kazan. Foto: Bildbyrån.


Säsongen med Ak Bars Kazan är över, men Mikael Wikstrand har fortfarande chansen att spela mer ishockey. Enligt uppgift till HockeyNews.se har den assisterande förbundskaptenen Marcus Ragnarsson varit i kontakt med Wikstrand och ställt en fråga om den VM-guldvinnande backen är sugen på spel i Tre Kronor. Mikael Wikstrand ska fundera på saken och återkomma.


LÄS MERFärjestad bygger nästa års lag – de prioriteras och de får vänta


För närvarande är det landslagssamling i Södertälje och nästa vecka börjar landskamperna och kampen om platserna till vårens VM-lag.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!